ГоловнаПолітика

Мера Сєвєродонецька знову відправили у відставку

Сам Валентин Казаков на засіданні не був присутній.

Мера Сєвєродонецька знову відправили у відставку
Валентин Казаков

Депутати міської ради Сєвєродонецька Луганської області на 22-му (позачерговому) засіданні проголосували за відставку міського голови Валентина Казакова.

Про це повідомляється на сайті міськради.

"Основне питання в порядку денному - дострокове припинення повноважень Сєвєродонецького міського голови Валентина Казакова. Цього разу депутати вирішили відсторонити мера від займаної посади через отримання ним обвинувального акту в корупційній діяльності під час перебування у кріслі мера", - йдеться в повідомленні.

Сам мер на засіданні не був присутній. Сесію вів секретар ради Ігор Бутков.

"Питання дострокового припинення повноважень міського голови виникло після отримання міською радою обвинувального акту в карній справі. Вважаю, що за факти, викладені в цьому обвинувальному акті, міський голова має відповідати політично. Його політична відповідальність полягає якраз в тому голосуванні, яке ми зараз проведемо. На мою думку, міський голова не може керувати міською радою, якщо він має такі звинувачення, які викладені в цьому акті", - заявив Бутков.

Голосування проходило таємно. Відповідний проект рішення підтримали 25 депутатів. Цієї кількості голосів, відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування", достатньо для припинення повноважень міського голови.

Нагадаємо, це вже третє голосування за звільнення Казакова з посади мера Сєвєродонецька. Вперше міськрада відправила його у відставку 16 лютого, але в квітні Казаков через суд повернув свою посаду.

Вдруге його відправили у відставку 13 жовтня, а 28 листопада Сєверодонецький міський суд скасував це рішення і знову відновив Казакова на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram