ГоловнаПолітика

"Батьківщина" підтримала бюджет Києва-2017, але висунула жорстку вимогу Пресс-релиз

У бюджеті Києва-2017 передбачено кошти на максимальні муніципальні надбавки до заробітних плат у розмірі 20% працівникам бюджетної сфери Києва.

"Батьківщина" підтримала бюджет Києва-2017, але висунула жорстку вимогу

Депутати фракції ВО «Батьківщина» в Київраді підтримали проект бюджету і Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2017 рік.

Фракція ВО «Батьківщина» стала єдиною фракцією Київради, яка подала свої пропозиції з приводу наповнення міської скарбниці. Отже, було враховано збільшення дохідної частини бюджету на 1,5 млрд грн.

«Депутати фракції ВО «Батьківщина» підтримали проект Бюджету і Програму економічного і соціального розвитку Києва на 2017 рік, тому що в ньому враховані наші пропозиції, а також виділено кошти на суспільно важливі об'єкти, будівництва та реконструкції яких фракція ВО «Батьківщина» вимагає від влади протягом багатьох років: будівництво другої нитки Головного міського колектора, реконструкція та будівництво транспортних розв'язок, доріг, трамвайних колій, світлофорів, продовження будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу; проведення протиаварійних робіт на найбільш зсувонебезпечних ділянках; реконструкція і переоснащення сміттєвого полігону №5 у с. Підгірці», - заявила фракція ВО «Батьківщина».

У бюджеті Києва-2017 передбачено кошти на максимальні муніципальні надбавки до заробітних плат у розмірі 20% працівникам бюджетної сфери Києва (вчителям, лікарям, бібліотекарям та іншим). А в програму «Турбота» закладено одноразові виплати киянам, які отримують мінімальні пенсії, перебувають на межі бідності і потрапили в скрутне фінансове становище.

Депутати фракції ВО «Батьківщина» домоглися, що в Програмі економічного і соціального розвитку на 2017 рік було збільшено фінансування галузі житлово-комунального господарства в розмірі 55 млн грн, у тому числі 35 млн грн на установку індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках і 20 млн грн на збільшення витрат на реконструкцію та заміну ліфтів у житлових будинках із 70 до 90 млн грн.

Окрім того, за зверненням депутатської фракції «Батьківщина» у Бюджет-2017 включили фінансування придбання медичного обладнання на 165 млн грн.

«Не дивлячись на те, що депутати фракції ВО «Батьківщина» в Київраді підтримали проекти Бюджету і Програми економсоцрозвитку на 2017 рік, ми не забули той факт, що структурні підрозділи виконавчого органу Київради не встигають освоїти надані їм кошти і виконати поставлені завдання у 2016 році. З огляду на це, депутати фракції ВО «Батьківщина» вимагають заслухати керівників департаментів і головних розпорядників коштів і пропонують пану голові КМДА Кличку В.В. притягнути винних до відповідальності за халатність чи непрофесіоналізм», - підсумували депутати фракції «ВО «Батьківщина» в Київраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram