ГоловнаПолітика

Сайт "Укрзалізниці" відновив роботу

Квитки на потяги купити поки що не можна.

Сайт "Укрзалізниці" відновив роботу
Фото: Александр Рудоманов

Офіційний сайт "Укрзалізниці" відновив роботу після хакерської атаки.

Втім, сервіс з продажу квитків на поїзди онлайн все ще не працює.

На відповідній вкладці сказано: "Шановний користувачу! Ви бачите цю сторінку, тому що саме в цей момент ми працюємо над оновленням програмного забезпечення сайту. Ви можете відвідати сайт пізніше, або дочекатися автоматичного оновлення сторінки. Ми розраховуємо закінчити роботу над оновленням найближчим часом".

На прес-конференції в четвер голова правління Укрзалізниці Войцех Бальчун і члени правління компанії розповіли подробиці атаки, повідомляє кореспондент LB.ua.

За словами Бальчуна, масована атака, яка пошкодила сервери і поклала сайт "Укрзалізниці", почалася в четвер о 10:45. Цьому передувала вчорашня атака на сервери Придніпровської філії, яку вдалося нейтралізувати.

Атаку на сервери "Укрзалізниці" розслідують Нацполіція і СБУ.

Робота з вантажних перевезень переведена в паперовий режим, який існував до введення автоматизованої системи. Пасажирські та вантажні поїзди прибувають вчасно, квитки можна купити в касах вокзалу.

Одна з можливих причин атаки хакерів на сайт - запуск системи автоматичного розподілу вантажних вагонів, покликаний усунути корупційну складову, сказав Бальчун.

Нагадаємо, Бальчун в фейсбуці заявив, що, крім атаки хакерів, менеджери Укрзалізниці зіткнулися з погрозами застосування фізичної сили.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян з посиланням на правоохоронні органи повідомив в фейсбуці, що DDOS-атака на "Укрзалізницю" була здійснена з території України на замовлення невстановленої особи з Санкт-Петербурга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram