ГоловнаПолітика

СБУ: Савченко обговорювала з бойовиками зняття санкцій і амністію

У спецслужбі заявили, що не знали про те, що ведуться "кулуарні ігри".

СБУ: Савченко обговорювала з бойовиками зняття санкцій і амністію
Фото: Сергей Нужненко

На зустрічі депутата Надії Савченко і ватажків "ДНР" і "ЛНР" кулуарно обговорювали зняття санкцій з регіонів і амністію.

Про це на брифінгу заявив керівник Центру звільнення полонених при СБУ Юрій Кочанов, передає телеканал "112 Україна".

"Коли минулої середи, 7 числа, ми їздили до Мінська, я особисто, СБУ, дійсно не знали про те, що ведуться кулуарні ігри і, зокрема, народний депутат, представник України, відвідав також Мінськ. Про це стало відомо, коли все закінчилося... Я знаю, що за результатами цієї зустрічі представника України, народного депутата, кулуарно обговорювалося не лише питання звільнення заручників, а й зняття економічних санкцій з регіонів, а також амністія", - сказав Кочанов.

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" за присутності російської сторони і  Захарченка з Плотницьким від "ДНР" і "ЛНР". Насправді в тристоронньому форматі третьою стороною є ОБСЄ, а не бойовики.

Нардеп також розповіла про домовленість обмінятися полоненими і заявила, що про амністію на зустрічі "не говорилося ні слова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram