ГоловнаПолітика

Харківський губернатор і посол Німеччини обговорили інвестиції в регіон

Обласне керівництво сприяє прозорому і безпечному веденню бізнесу в регіоні, вважає Ернст Райхель.

Харківський губернатор і посол Німеччини обговорили інвестиції в регіон

Сьогодні, 13 грудня вперше відвідав Харківську область посол Німеччини Ернст Райхель. З головою ХОДА Юлією Світличною вони обговорили можливі напрямки подальшої співпраці між Харківською областю та Німеччиною.

Презентуючи потенціал області, Юлія Світлична зазначила, що Харківщина займає провідні позиції серед регіонів України за темпами розвитку. "За приростом іноземних інвестицій Харківська область посідає друге місце в Україні після міста Києва. Такі показники говорять про довіру інвесторів. Це результат того, що обласне керівництво сприяє прозорому і безпечному веденню бізнесу в регіоні", - звернула увагу керівник обласної адміністрації.

Ернст Райхель зазначив, що економіка Харківської області розвивається в правильному напрямку, і висловив зацікавленість у налагодженні тісніших бізнес-зв'язків, зокрема, через нещодавно створену Німецько-українську торгово-промислову палату.

Юлія Світлична звернула увагу посла на аграрний потенціал області, запропонувавши німецьким інвесторам брати участь у будівництві переробних підприємств у регіоні.

"Ми, зі свого боку, даємо гарантію: на території регіону будуть забезпечені прозорі і законні умови ведення бізнесу і повна безпека", - підкреслила Юлія Світлична.

Також під час зустрічі обговорили реалізацію реформ в області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram