ГоловнаПолітика

Голову селищної ради в Донецькій області підозрюють у співпраці з бойовиками

Чиновник вніс у порядок денний сесії питання про незаконний "референдум" із визнанням "ДНР".

Голову селищної ради в Донецькій області підозрюють у співпраці з бойовиками
Фото: ‏@novostidnua

Прокуратура Донецької області повідомила про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України голову смт Миронівське Бахмутського району Донецької області.

Про це повідомляють на сайті облпрокуратури.

"Встановлено, що 7 травня 2014 року, головуючи на засіданні Миронівської селищної ради, чиновник умисно вчинив дії з метою зміни меж території або державного кордону України. Підозрюваний вніс у порядок денний сесії питання про проведення на території смт Миронівське референдуму про визнання терористичної організації "ДНР" і згодом особисто позитивно проголосував за рішення Миронівської селищної ради про проведення незаконного референдуму", - йдеться в повідомленні.

При цьому чиновник пообіцяв подальше сприяння проведенню незаконного референдуму, а саме - надати приміщення для облаштування так званих "виборчих дільниць" й оголошення громадянам порядку участі в незаконному референдумі.

"На підставі підписаного селищним головою рішення було організовано та проведено незаконний референдум", - підкреслили в прокуратурі.

Чиновнику вручили підозру про вчинення злочину за ч. 2 ст.110 КК України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, справу мера Торецька, якого також звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України і сприянні терористам, уже скеровано до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram