ГоловнаПолітика

Держсекретарем Кабміну обрано Бондаренка

Резервним кандидатом обрано заступника міністра Кабміну Федорчука.

Держсекретарем Кабміну обрано Бондаренка
Фото: Максим Левин

Володимира Бондаренка обрано державним секретарем Кабінету Міністрів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні конкурсної комісії з питань вищого корпусу державної служби у вівторок.

На цей час Бондаренко є першим заступником міністра Кабміну.

Також конкурсна комісія обрала резервним кандидатом Володимира Федорчука, який протягом року має право бути призначеним держсекретарем, якщо Бондаренко відмовиться від посади або станеться форс-мажор.

Федорчук є заступником міністра Кабміну.

Раніше конкурсна комісія не обрала першого заступника державного секретаря Кабміну, оскільки жоден з кандидатів не набрав необхідної мінімальної кількості балів, і попросила уряд оголосити повторний конкурс.

Раніше Кабінет Міністрів оголосив конкурси на держсекретарів 18 міністерств, а також держсекретаря уряду, першого заступника держсекретаря і 4 заступників держсекретарів.

Конкурсна комісія допустила 12 претендентів на посаду держсекретаря Кабміну, 9 - на першого заступника держсекретаря Кабміну і 31 - на заступників.

Заробітна плата держсекретаря Кабміну буде складатися з посадового окладу - 13 267 гривень, а також низки надбавок, у першого заступника - 12 320 гривень і надбавок, у заступників - 11 372 гривні та надбавок.

До призначення держсекретарів їх повноваження виконують заступники міністрів - керівники апаратів, але не довше ніж до 1 січня 2017 року.

Інститут держсекретарів Верховна Рада ввела у грудні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram