ГоловнаПолітика

Хомутиннік радив Кацубі піти на угоду зі слідством

Кацуба свою провину заперечує.

Хомутиннік радив Кацубі піти на угоду зі слідством
Фото: 24tv.ua

Народний депутат, лідер депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік брав участь в обговоренні з генеральним прокурором Юрієм Луценком можливої співпраці екс-заступника голови НАК "Нафтогазу" Олександра Кацуби зі слідством. Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

При цьому Хомутиннік наполягає, що брав участь у розмові виключно як голова депутатської групи, членом якої є батько Кацуби - народний депутат Володимир Кацуба. До того ж він назвав викривленою інформацію про пропозицію "Відродження" підтримувати владу голосами у ВР в обмін на звільнення Олександра Кацуби.

"Ніколи з моїх уст такі фрази не злітали. У нас була і є нормальна розмова, - зазначив Хомутиннік. - Я не приходив когось шантажувати чи вимагати, мовляв, ми голосуємо або не голосуємо, а ви його відпустите (Олександра Кацубу - ред.). Як керівник групи, я взяв участь у дискусії щодо можливої угоди зі слідством".

Водночас остаточного рішення обвинувачена сторона не прийняла.

"На цьому етапі можлива угода зі слідством. Коли справу передадуть до суду - угода відбудеться вже за іншою процедурою. Моя думка, яку я озвучив і Володимиру Кацубі: якщо його син у чомусь винен, він повинен піти на угоду зі слідством, визначити коло співучасників, якщо вони були. У відповідь почув, що жодних співучасників і порушення закону не було, отже, вердикт винесе суд", - розповів Хомутиннік.

Необхідність свого посередництва між ГПУ і сімейством Кацуб нардеп пояснив тим, що процедура нова для України і немає жодних гарантій того, яким у підсумку буде результат.

"У кримінальному процесуальному законодавстві процедура угоди зі слідством нова. Як вона працює і які будуть наслідки, ми не до кінця розуміємо. Тому і була ініційована така дискусія (з Луценком - ред.)", - резюмував Хомутиннік.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Віталій Хомутиннік: «Я не відкидаю, що можу здати мандат»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram