ГоловнаПолітика

Мінгареллі і Світлична домовилися про нові проекти в Харківській області

"Керівництво Харківської області - компетентний партнер", - заявив посол ЄС в Україні Мінгареллі

Мінгареллі і Світлична домовилися про нові проекти в Харківській області
Хьюг Мингарелли
Фото: www.flickr.com

Новий голова представництва ЄС в Україні Г'юґ Мінгареллі свій перший регіональний візит здійснив у Харківську область.

У регіоні він проведе два дні, протягом яких планує відкрити офіс ЄБРР у рамках програми підтримки малого та середнього бізнесу «EU4Business», відвідати райони, які прийняли найбільшу кількість переселенців, і навіть виступити з лекцією перед студентами.

Свій візит у регіон Г'юґ Мінгареллі розпочав із зустрічі і спільного брифінгу з головою ОДА Юлією Світличною.

«Харківська область є одним з найпрестижніших регіонів у Центральній Європі, - пояснив свій інтерес до регіону посол ЄС. - Тут багато активів, чудове наукове і науково-дослідне співтовариство, сильна промислова основа».

Керівник Харківської ОДА розповіла, що під час зустрічі з послом ЄС обговорила економічні та інвестиційні можливості для регіону.

«Зокрема ми говорили про залучення харківської наукової спільноти до реалізації міжнародних проектів, інтеграційних процесів. Також у центрі уваги були нові можливості для малого та середнього бізнесу, які відкриє офіс ЄБРР», - уточнила Світлична.

Окремий блок питань на зустрічі був присвячений спільній роботі з переселенцями.

«Ми хочемо допомогти Харківської області в тому, щоб сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб, зокрема за допомогою гуманітарних програм і програм економічного розвитку. Це свідчить про те, що ЄС прагне створити сильне партнерство. Ми всі європейці, ми всі поділяємо однакові цінності. Ми повинні працювати разом, щоб поліпшити умови життя людей, які проживають у вашій області. І ми переконані в тому, що ми працюємо з компетентними партнерами», - зазначив Г'юґ Мінгареллі.

Нагадаємо, розвиток міжнародного співробітництва в Харківській ОДА вважають одним з головних пріоритетів. У серпні глава області Юлія Світлична увійшла до складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, а в жовтні була обрана віце-президентом Палати регіонів Конгресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram