ГоловнаПолітика

Довгий наполягає на зустрічі з детективами НАБУ і узгодив дату

Депутат стверджує, що повістку на сьогоднішній допит не отримував.

Довгий наполягає на зустрічі з детективами НАБУ і узгодив дату
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Олесь Довгий (група "Воля народу") з'явиться в Національне антикорупційне бюро України для дачі свідчень у рамках розслідування кримінального провадження з приводу інформації народного депутата Олександра Онищенка 21 грудня, заявив політик агентству "Інтерфакс-Україна", відзначивши, що дату зустрічі він погодив із секретаріатом НАБУ відразу після отримання повідомлення по факсу.

"Я свідомо голосував за створення всіх антикорупційних органів, тож якщо моя інформація може допомогти слідству, то із задоволенням її надам", - зазначив нардеп.

При цьому Довгий категорично спростував інформацію про те, що він ухилявся від візиту в НАБУ, а про допит, який нібито мав відбутися сьогодні, дізнався із засобів масової інформації.

"Я з подивом прочитав, що не з'явився на допит у НАБУ, адже не отримував жодного повідомлення - ні письмового, ні на електронну пошту, ні по телефону про те, де і коли мені слід бути. Першу повістку я отримав тільки сьогодні о 14:00 по факсу з рук керівника секретаріату. Там було написано, що мене запрошують на допит об 11-й ранку. Логічно, що я не можу відмотати час назад, тому негайно узгодив іншу дату візиту", - зазначив Довгий.

Він також наголосив, що в факсі зазначено: повістку надіслано повторно. Однак, як стверджує народний депутат, раніше ні він, ні його секретаріат не отримували жодних повідомлень від НАБУ.

Раніше в прес-службі НАБУ повідомили, що народного депутата Довгого викликали на допит як свідка в рамках розслідування кримінального провадження з приводу інформації, озвученої в іноземних ЗМІ народним депутатом Онищенком (група "Воля народу") про підкуп парламентаріїв, проте в призначений час не з'явився в Бюро.

Як повідомляли, на початку грудня Онищенко, якого оголошено в національний розшук і який перебуває за межами України, звинуватив адміністрацію президента України Петра Порошенка в "скуповуванні" голосів у парламенті через нього і декількох інших депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram