ГоловнаПолітика

Кремль підтвердив участь РФ у переговорах Савченко з Плотницьким і Захарченком

При цьому не назвав імена тих, хто був на цій зустрічі.

Кремль підтвердив участь РФ у переговорах Савченко з Плотницьким і Захарченком
Дмитрий Песков
Фото: tvc.ru

Кремль підтвердив участь представників Російської Федерації в переговорах депутата Верховної Ради України Надії Савченко з ватажками бойовиків Ігорем Плотницьким і Олександром Захарченком.

Про це пише УНІАН.

"У цьому випадку подібні контакти не можуть носити міждержавного або ще якогось офіційного статусу, але, безумовно, з російського боку завжди була готовність розмовляти з тими, хто бажає такого діалогу. Ким би він не був", - заявив кореспонденту видання прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

При цьому він не назвав імена тих, хто був на цій зустрічі. "Точно зараз не назву", - заявив він.

Відповідаючи на запитання, чи може участь Савченко привести до конкретного результату й обміну полоненими, Пєсков сказав: "Це буде залежати від того, наскільки президент і уряд України надають значення подібним контактам, наскільки вони можуть використовувати ці контакти для отримання інформації з перших рук".

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" за присутності російської сторони, а також Захарченка та Плотницького від "ДНР" і "ЛНР".

Насправді в тристоронньому форматі третьою стороною є ОБСЄ, а не бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram