ГоловнаПолітика

Журналістам Deutsche Welle відмовили у в'їзді в "ДНР"

Крістіан Тріппе зі знімальною групою мали намір супроводжувати місію спостерігачів ОБСЄ.

Журналістам Deutsche Welle відмовили у в'їзді в "ДНР"
Фото: EPA/UPG

Київському кореспонденту Deutsche Welle Крістіану Тріппе (Christan Trippe) і його знімальній групі відмовили у в'їзді в самопроголошену "Донецьку народну республіку", повідомляє видання.

Після відмови у в'їзді на контрольно-пропускному пункті "Мар'їнка" журналісти опинилися між двох фронтів. Лише через годину вони змогли повернутися в безпечну зону, контрольовану українською армією.

Журналісти Deutsche Welle мали намір супроводжувати місію спостерігачів ОБСЄ під керівництвом швейцарського дипломата Александера Хуга в Донецьк. Вони завчасно письмово запросили дозвіл прес-центру самопроголошеної республіки. На вечір понеділка було погоджено інтерв'ю з представником сепаратистів.

Незважаючи на це, військові на КПП відмовилися пропустити журналістів, посилаючись на вказівку спецслужб "ДНР", які не дозволили журналістську поїздку.

Як повідомлялося 25 листопада, в Донецьку зникла знімальна група телеканалу "Дождь". Того самого дня журналістів, які отримали в бойовиків акредитацію, видворили за межі території, контрольованої "ДНР". Зняті тележурналістами матеріали в самопроголошеній республіці визнали необ'єктивними і провокаційними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram