ГоловнаПолітика

ЄС виділив €4 млн на допомогу Донбасу

Гроші підуть, зокрема, на закупівлю вугілля для опалення.

ЄС виділив €4 млн на допомогу Донбасу

Європейська комісія виділила 4 мільйони євро додаткової негайної допомоги, реагуючи на термінові гуманітарні потреби на сході України.

Як повідомляють на сайті представництва ЄС в Україні, з урахуванням цієї суми загальний обсяг гуманітарної допомоги, яку Євросоюз надав у 2016 році у відповідь на кризу, становить 26,4 мільйона євро.

Підтримка з боку ЄС надаватиметься через партнерські гуманітарні організації, які надають гуманітарну допомогу найбільш незахищеним і найбільш постраждалим від конфлікту людям на сході України. Йдеться про продукти харчування, воді, надання притулку, психосоціальної підтримки й іншої термінової допомоги, зокрема вугілля для опалення. Особливий акцент буде зроблений на захисті населення, а також на доступ до медичних послуг, мобільним клінікам, життєво важливим медикаментів і спеціалізованому медобслуговування.

За оцінкою ЄС, через конфлікт на Донбасі гуманітарної допомоги потребують понад 3,1 млн осіб.

З початку конфлікту (квітень 2014 роки) Європейський Союз і держави-члени ЄС надали 371 млн євро гуманітарної допомоги і допомоги на якнайшвидше відновлення умов життєдіяльності на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram