ГоловнаПолітика

У МВС заперечують відмову Інтерполу шукати Онищенка

Остаточного рішення поки що немає, стверджують у міністерстві.

У МВС заперечують відмову Інтерполу шукати Онищенка
Александр Онищенко
Фото: jetsettler.ua

Інтерпол поки не прийняв рішення про те, оголошувати чи ні в міжнародний розшук депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Про це "Укрінформу" повідомив прес-секретар Національної поліції України Ярослав Тракало.

За його словами, як і передбачено процедурою, подання для оголошення Онищенка в міжнародний розшук було направлено в комісію з контролю за файлами Інтерполу. Вона повинна дати свій висновок, на підставі якого депутат буде чи не буде оголошений у міжнародний розшук.

"Поки що офіційної відповіді від комісії ми не отримали", - сказав Тракало.

При цьому він зазначив, що комісія може заблокувати оголошення в міжнародний розшук, якщо дійде висновку, що справа має політичний характер.

Нагадаємо, адвокат Онищенка Олег Іщенко напередодні заявив, що Інтерпол відмовився оголошувати депутата в міжнародний розшук. Рішення нібито було прийнято кілька тижнів тому.

Національне антикорупційне бюро України раніше повідомило, що ще в серпні передало всі документи на оголошення Онищенка в міжнародний розшук через Інтерпол.

Проти Онищенка порушено справу за статтею "розкрадання держмайна в особливо великих розмірах". За даними правоохоронців, з січня 2013 року по січень 2016 року службові особи низки підприємств, у тому числі компанії "Укргазвидобування", за сприяння Онищенка отримували державні кошти шляхом продажу газу внутрішнього видобутку за заниженою ціною. Ці дії завдали шкоди державі на суму близько 3 млрд гривень. Рада дала згоду на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання та арешт, перед цим він виїхав з України. Крім того, депутата підозрюють у зраді та дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram