ГоловнаПолітика

Найєм: 2016 рік став проривом у вивченні англійської мови в Україні

Більш ніж третина людей, які вивчають англійську мову, почали робити це цього року.

Найєм: 2016 рік став проривом у вивченні англійської мови в Україні
Мустафа Найем
Фото: Макс Требухов

Народний депутат України, співзасновник ГО Global Office Мустафа Найєм заявив, що 2016 рік став проривом у вивченні англійської мови в Україні.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна, присвяченому підсумкам Року англійської мови в Україні.

За його словами, соціологічна компанія TNS провела соцопитування у великих українських містах (50 тис. жителів і більше), яке показало, що в цей час дві третини українців вивчають іноземну мову. "60 відсотків українців вивчають іноземну мову, серед них англійська мова - 91%. Це досить великий показник. Ми не можемо оцінити рівень знань цих людей, але що є такі спроби - це вже добре", - сказав Найєм.

"34% українців, які почали вивчати англійську мову, зробили це цього року. Це найбільший ривок в історії України. Більш ніж третина людей, які вивчають англійську мову, почали робити це цього року", - підкреслив депутат.

Він також нагадав, що цього року 9 тисяч дітей пройшли через мовні табори GoCamp.

"За минулий рік 9 тисяч дітей поспілкувалися з 150 волонтерами із 37 країн, які вже пройшли наші табори і які хочуть бути волонтерами наступного року. На цей рік ми збираємося зібрати гроші в українського бізнесу, щоб через табори пройшли 100 тисяч дітей. Наша мета - щоб через 5 років усі діти 10-15 років пройшли через такі табори. Це півтора мільйона осіб. Я думаю, нам це вдасться", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram