ГоловнаПолітика

НАБУ порушило справи проти двох нардепів, заступника голови облради і трьох суддів після перевірки е-декларацій

Загальна кількість відкритих кримінальних проваджень сягнула 10.

НАБУ порушило справи проти двох нардепів, заступника голови облради і трьох суддів після перевірки е-декларацій

За результатами перевірки електронних декларацій Національне антикорупційне бюро (НАБУ) порушило розслідування стосовно двох депутатів Верховної Ради, заступника голови обласної ради і трьох суддів.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

"НАБУ почало розслідування семи кримінальних проваджень на підставі аналізу інформації, наведеної в електронних деклараціях. Відомості про це внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань упродовж 7-9 грудня", - йдеться в повідомленні.

Два провадження зареєстровано за фактом внесення недостовірних даних в е-декларації депутатами. Ще одне - за фактом незаконного збагачення заступником голови обласної ради. Відомості про ще чотири кримінальні провадження внесено за фактом незаконного збагачення і внесення недостовірних відомостей в електронні декларації трьома суддями.

"Тож загальна кількість кримінальних проваджень, зареєстрованих детективами НАБУ за результатами аналізу електронних декларацій, сягнула 10", - зазначають у НАБУ.

Нагадаємо, Генпрокуратура передала НАБУ 53 документи про порушення, виявлені під час перевірки електронних декларацій депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram