ГоловнаПолітика

Україна попросить Польщу розслідувати інцидент у Перемишлі, - Дещиця

Такі провокації можуть знищити досягнення офіційної і громадської роботи України і Польщі.

Україна попросить Польщу розслідувати інцидент у Перемишлі, - Дещиця
Андрій Дещиця
Фото: Facebook/Андрій Дещиця

Україна засуджує дії і заклики в Польщі, які ведуть до ворожнечі на національному ґрунті. Київ звернеться до офіційних польських органів із проханням розслідувати інцидент зі скандуванням антиукраїнських гасел під час суботнього маршу в Перемишлі.

Про це заявив посол України в РП Андрій Дещиця, повідомляє Укрінформ.

"Ми засуджуємо будь-які дії і заклики, які ведуть до національної ворожнечі і звернемося до польських офіційних структур із проханням розслідувати цей інцидент і покарати винних", - підкреслив Дещиця.

Він заявив, що українська сторона очікує реакції із цього приводу не тільки польських офіційних органів, а й громадських організацій, які повинні створювати сприятливий ґрунт для добросусідських відносин.

Дещиця підкреслив, що його насторожує факт інциденту в Перемишлі саме в момент, коли Київ і Варшава знову вийшли на нову позитивну динаміку двосторонніх відносин. Йдеться про успішний візит Президента України до Польщі і підписання угоди про співпрацю у сфері оборони, відновлення роботи Міжпарламентської асамблеї України і Польщі та ін.

"Такі провокації у висловлюваннях однієї людини можуть знищити досягнення офіційної і громадської роботи України і Польщі", - констатував український дипломат.

Як повідомляли, в суботу в Перемишлі під час щорічного "Маршу перемишльських і львівських орлят" за участю багатьох польських патріотичних і націоналістичних організацій прозвучали антиукраїнські гасла, зокрема "Смерть українцям" і "Перемишль, Львів - завжди польський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram