ГоловнаПолітика

Адвокат заявив про відмову Інтерполу оголошувати в розшук Онищенка

Рішення нібито прийнято кілька тижнів тому.

Адвокат заявив про відмову Інтерполу оголошувати в розшук Онищенка
Александр Онищенко
Фото: jetsettler.ua

Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, стверджує адвокат політика Олег Іщенко.

У коментарі РІА Новини він заявив, що з моменту прийняття цього рішення пройшов вже "не тиждень і навіть не два". З чим саме пов'язана відмова, Іщенко не повідомив, зіславшись на те, що питанням займалися інші адвокати Онищенка.

Національне антикорупційне бюро України раніше повідомило, що ще в серпні передало всі документи на оголошення Онищенка в міжнародний розшук через Інтерпол.

Проти Онищенка порушено справу за статтею "розкрадання держмайна в особливо великих розмірах". За даними правоохоронців, з січня 2013 року по січень 2016 року службові особи низки підприємств, в тому числі компанії "Укргазвидобування" за сприяння Онищенка, отримували державні кошти шляхом продажу газу внутрішнього видобутку за заниженою ціною. Ці дії завдали збитків державі на суму близько 3 млрд гривень. Рада дала згоду на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання та арешт, перед цим він виїхав з України. Крім того, депутат підозрюється в зраді і підготовці дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram