ГоловнаПолітика

Заступник голови ЦВК Усенко-Чорна придбала квартиру в Києві за 3,2 млн гривень

Нерухомість включено в електронну декларацію.

Заступник голови ЦВК Усенко-Чорна придбала квартиру в Києві за 3,2 млн гривень
Фото: www.day.kiev.ua

Заступниця голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чарна 1 грудня придбала квартиру в Києві площею 69,4 кв. м, вартість якої - 3,2 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні про істотні зміни в її електронній декларації на сайті Національного агентства із запобігання корупції.

У своїй електронній декларації за 2015 рік Усенко-Чорна зазначила, що з 1994 року спільно з Валентиною Чорною володіє будинком площею 132,8 кв. м у селищі Рокитне Київської області, а з 2006 року зареєстрована у квартирі в Києві площею 68 кв. м, яка належить громадянину України Асфану Вільданову. Крім того, вона внесла в декларацію будинок і квартиру, які належать іншим особам і на які вона не має якогось права користування та проживання.

За 2015 рік Усенко-Чорна отримала зарплату 286 тисяч гривень, у неї було $128 тис. готівки.

У 12 з 15 членів ЦВК, у число яких входить і Усенко-Чорна, семирічний термін повноважень минув ще 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Влітку 2016 року Порошенко запропонував Раді звільнити 12 членів ЦВК і призначити 11 нових. Втім, цей проект постанови так і не був розглянутий у парламенті. У коаліції пояснюють, що запропоновані кандидатури не наберуть достатньої кількості голосів у сесійній залі.

Нагадаємо, що восени 2016 року народний депутат Сергій Лещенко купив квартиру за 7,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram