ГоловнаПолітика

Геращенко: Росія стала країною-монстром

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі: РФ стала "країною - монстром, міжнародним вигнанцем", який перекреслює всі норми міжнародного права.

Геращенко: Росія стала країною-монстром
Ирина Геращенко
Фото: Макс Левин

Спокійне ставлення цивілізованого світу до незаконного утримання заручників на окупованих територіях і спроби пом'якшити санкції з боку країн, для яких права людини - це базові цінності, не може не дивувати.

Про це написала уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

"Сьогодні - Міжнародний день прав людини, встановлений ООН в далекому 1950 році. В цей день я думаю про заручників, яких незаконно утримують на окупованих територіях. В порушення всіх конвенцій ООН та РЄ. Ці люди не мають права на дзвінок рідним, їм раз у півроку дозволили передати листи", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що РФ стала "країною - монстром, міжнародним вигнанцем", який перекреслює всі норми міжнародного права, порушує права людини в окупованому Криму, знущаючись над кримськими татарами, порушує права людини в окупованому Донбасі, блокує всі резолюції ООН і ОБСЄ, ПАРЄ та інших організацій, які засуджують ці порушення.

"І поведінка Росії вже мало кого дивує.... Але дивує спокійне ставлення до цього цивілізованого світу, спроби пом'якшити санкції з боку країн, для яких права людини - це базові цінності", - написала Геращенко.

Нагадаємо, напередодні Геращенко заявила, що Росія штовхає Україну до визнання "Л/ДНР", шантажуючи заручниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram