ГоловнаПолітика

Адвокат Януковича повернув ГПУ повідомлення про підозру в зраді

Юрієві Луценку запропонували з'їздити в Росію до екс-президента.

Адвокат Януковича повернув ГПУ повідомлення про підозру в зраді
Фото: EPA/UPG

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк повернув у Генеральну прокуратуру повідомлення про підозру, яке було зачитано його клієнтові генеральним прокурором Юрієм Луценком у Святошинському районному суді Києва під час перерви засідання у справі п'яти колишніх співробітників "Беркута".

"Я сьогодні подав відповідну заяву. Ми повернули це повідомлення про підозру, оскільки воно було оголошене з порушенням норм міжнародного та українського законодавства", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Сердюк також зазначив, що в цій заяві сторона захисту пропонує генпрокурору Юрієві Луценку звернутися до Генпрокуратури РФ по сприяння у врученні підозри й організації проведення допиту та інших процесуальних дій з Януковичем на території Російської Федерації і прибути туди особисто для того, щоб провести всі ці заходи.

Нагадаємо, 28 листопада Луценко у Святошинському райсуді Києва повідомив, що Януковичу оголошено підозру в державній зраді - зміст підозри оголошено усно, а саме повідомлення про підозру було розіслано на всі відомі адреси перебування екс-президента. Того самого дня після зачитування підозри представники Військової прокуратури вручили її адвокатові Ігорю Федоренку, присутньому в суді.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він скоїв державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом, як зазначив Луценко, це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram