ГоловнаПолітика

На Закарпатті заявили про загрозу зриву виборів у Полянській ОТГ

Голосування призначене на 18 грудня. 

На Закарпатті заявили про загрозу зриву виборів у Полянській ОТГ
Иван Драгобецкий
Фото: rbc.ua

На Закарпатті вибори в громадах опинилися під загрозою зриву. З такою заявою звернувся до журналістів глава Полянської сільської ради Закарпатської області Іван Дрогобецький під час прес-конференції 7 грудня, представивши відповідні фото- та відеоматеріали.

"Вибори в Полянську ОТГ є показовими для всієї країни. Якщо загрози, продажні судові рішення і численні порушення триватимуть, завтра будуть говорити про це не тільки в кожному регіоні України, а й далеко за її межами. Децентралізація - програмна вимога Майдану і європейських партнерів нашої країни. Згортання демократичних процесів на прикладі виборів до місцевих ОТГ має стати сигналом для Президента", - цитує Дрогобецького РБК-Україна.

День виборів у об'єднані територіальні громади призначений виборчкомом на 18 грудня. На думку Дрогобецького, представники Закарпатської ОДА саботують виборчий процес, а судова і правоохоронна системи ігнорують факти численних порушень передвиборної кампанії кандидатів. Зокрема, як зазначив він, у хід іде адмінресурс, залякування представників ТВК, підкуп виборців, загрози здоров'ю та життю кандидатів і членів їх сімей.

На Закарпатті вибори пройдуть лише до сільської ради Полянської об'єднаної громади, яка була створена за ініціативою нинішнього глави Полянської сільської ради Івана Дрогобецького попри тиск місцевої влади. За роки роботи на посаді Дрогобецький провів у Поляні численні реформи і створив з рідного села один з успішних курортних населених пунктів з повноцінною інфраструктурою і мільйонними інвестиціями.

Майбутня Полянська територіальна громада об'єднає в собі 9 сіл: Поляна, Уклин, Плоске, Оленьово, Павлово, Плоский Потік, Яківське, Родниківка і Родникова Гута. З кандидатами на посаду голови Полянської ОТГ виникла невизначена ситуація: із семи кандидатів двоє - з прізвищем Капустей і четверо - з прізвищем Дрогобецький.

На депутатські крісла Полянської сільської ради ОТГ претендують 26 кандидатів. Політичні сили представлені "Єдиним Центром" і "Батьківщиною". Решта кандидатів - самовисуванці. Нагадаємо, до кінця 2016 року керівництво країни планує створити 400 територіальних громад. На Закарпатті зараз існують лише дві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram