ГоловнаПолітика

Фракції і групи представили свої позиції щодо Новинського

Фракції і групи представили свої позиції щодо Новинського

Депутатські фракції та групи представили свої позиції з питання про зняття недоторканності з Вадима Новинського.

Першим слово взяв лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

"Чому сьогодні розглядається це питання? Перше завдання, яке ставить перед собою влада - відвернути увагу від повної провальної зовнішньої і внутрішньої політики, яка склалася протягом останніх років. Не дочекалися безвізу, немає повноцінної асоціації з Євросоюзом, не дають кредит МВФ, на внутрішньому ринку повне зубожіння суспільства, божевільні тарифи ... Давайте відвернемо увагу інформприводом - і з'являється ця кримінальна справа", - заявив він.

Також він допускає, що справа Новинського - це спроба залякати опозицію перед прийняттям бюджету.

Нардеп Юрій Береза з "Народного фронту" у відповідь на це обізвав Бойка представником "п'ятої колони". "Зараз вони закликають до толерантності, до поваги опозиційності. А де ви були, коли розстрілювали Майдан, коли забирали Крим?", - сказав він.

"Зараз, під час цього голосування [вирішуватиметься] питання, наскільки ми зрілі. Якщо він вважає, що він не винен - йди до суду, і не маніпулюйте Верховною Радою, тому що це у вас не вийде", - заявив Береза.

Нардеп Єгор Соболєв із "Самопомочі" закликав Раду підтримати зняття недоторканності.

"Сьогодні 35-й день, як парламент розглядає це рішення, і ми просимо всіх колег проголосувати за позбавлення Новинського депутатської недоторканності. Але на цьому рішенні зупинятися не можна, і у нас велике питання до генерального прокурора: чому всі інші справи в тому самому стані, в якому вони перебували за Віктора Шокіна, за Віталія Яреми, за Махніцького", - сказав він.

Новина оновлюється ... 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram