ГоловнаПолітика

Директора юрдепартаменту МЕРТ призначено держсекретарем міністерства

З 2014 року він є президентом Всеукраїнської федерації керлінгу.

Директора юрдепартаменту МЕРТ призначено держсекретарем міністерства
Фото: Макс Левин

Директора юридичного департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олексія Перевезенцева в середу призначили на нову посаду державного секретаря міністерства.

Про це повідомляють на сайті МЕРТ.

Перевезенцеву 37 років.

З 1999 року він почав працювати в Міністерстві закордонних справ України. Пройшов шлях від спеціаліста другої категорії відділу міжнародно-правових питань двостороннього співробітництва до третього секретаря міжнародних договорів у МЗС України. З 2002 по 2009 рік працював головним консультантом управління з роботи з представництвами України та міжнародної інформації, а пізніше - головним консультантом відділу міжнародно-правових питань у Секретаріаті президента України Віктора Ющенка.

У 2009-2010 роках Перевезенцев був заступником директора Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У Мінекономрозвитку Олексій Перевезенцев почав працювати в липні 2012 року на посаді заступника директора юридичного департаменту. У грудні того самого року Олексія Перевезенцева призначили директором юридичного департаменту.

З 2014 року є президентом Всеукраїнської федерації керлінгу.

Нагадаємо, що конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби вже обрала держсекретарів для Міністерства інфраструктури (Андрій Галущак), Міністерства економіки (Олексій Перевезенцев), Міністерства культури (Ростислав Карандєєв), Міністерства інформаційної політики (Артем Біденко), Міністерства внутрішніх справ (Олексій Тахтай), Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Максим Немчінов), Міністерства закордонних справ (Андрій Заєць), Міністерства з питань тимчасово окупованих територій (Сергій Злакоман), Міністерства оборони (Олександр Дублян).

Державний секретар - нова посада в Україні. Вони з'являться при кожному міністерстві і, на відміну від міністрів, будуть державними службовцями. До їхніх обов'язків належатиме управлінням апаратом міністерства, розробка механізмів реалізації ініціатив міністра, забезпечення наступності та інституційної пам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram