ГоловнаПолітика

Держсекретарем МЗС обрано Зайця

Зараз Заєць є директором департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС.

Держсекретарем МЗС обрано Зайця
Фото: uk.wikipedia.org

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Андрія Зайця державним секретарем Міністерства закордонних справ.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комісії у вівторок.

Зараз Заєць є директором департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС.

Заєць народився 27 жовтня 1971 року, в 1993 році закінчив Ужгородський державний університет. Має великий стаж дипломатичної служби. У Міністерстві закордонних справ у різні роки був другим секретарем, начальником відділу аналізу та планування департаменту консульської служби, заступником директора департаменту секретаріату. У 2013-2014 роках - посол з особливих доручень МЗС.

Андрій Заєць також обіймав посади другого, першого секретаря посольства України в Бельгії; був консулом генерального консульства України в Ньїредьгазі (Угорщина); надзвичайним і повноважним послом України у Гвінеї; надзвичайним і повноважним послом України в Сенегалі та Республіці Кот-д'Івуар за сумісництвом.

З грудня 2014 по липень 2015 року - керівник апарату прем'єр-міністра.

Також конкурсна комісія обрала резервним кандидатом Вадима Трюхана, який тимчасово не працює. Він протягом року має право бути призначеним держсекретарем, якщо Заєць відмовиться від посади або станеться форс-мажор.

Раніше Кабінет Міністрів оголосив конкурси на держсекретарів 18 міністерств, а також держсекретаря уряду, першого заступника держсекретаря і 4 заступників держсекретарів.

До призначення держсекретарів їхні повноваження виконують заступники міністрів - керівники апаратів, але не довше ніж до 1 січня 2017 року.

Зараз заступником міністра - керівником апарату МЗС є Вадим Пристайко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram