ГоловнаПолітика

Луценко обізвав адвоката Новинського "с*кою неправославною"

Між генпрокурором і захисником нардепа спалахнула сварка.

Луценко обізвав адвоката Новинського "с*кою неправославною"
Фото: focus.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко образив адвоката депутата Верховної Ради Вадима Новинського Олега Татарова на засіданні регламентного комітету парламенту.

Спочатку Луценко виступав проти того, щоб Татаров захищав інтереси Новинського, оскільки він займав посаду заступника начальника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ під час подій Євромайдану.

"Я особисто вважаю неприпустимим, щоб захистом тут, на комітеті, виступав чоловік, який очолював слідче управління МВС і власне займався переслідуванням пана Драбинка. Саме він виступав у ролі захисника нардепа Новинського... Це ще раз доводить повний зв'язок нардепа Новинського і з діями тодішньої міліції, які виконували злочинні замовлення Януковича на узурпацію влади в церковному житті шляхом позбавлення волі одного з наближених до покійного митрополита Володимира архієпископів", - заявив Луценко.

Новинський натомість заявив, що Татаров займав керівні посади у відомстві ще за часів роботи Луценка головою МВС. Генпрокурор назвав це брехнею.

Після закінчення засідання перепалка між ними продовжилася на підвищених тонах.

Новинський заявив, що подасть до суду на Луценка за образу честі та гідності Татарова.

Нагадаємо, Новинський є одним з підозрюваних у незаконному тиску на Українську православну церкву з метою усунення з посади покійного митрополита Володимира. Зокрема йому закидають співучасть у позбавленні свободи особистого помічника Володимира Олександра Драбинка (ч.2 ст.146 і ч.1 ст.365 Кримінального кодексу).

Раніше регламентний комітет Ради передав спікерові парламенту Андрію Парубію подання на Новинського. Це рішення дозволить парламенту самому визначитися з депутатським імунітетом Новинського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram