ГоловнаПолітика

США скорочують фінансову допомогу Україні через корупцію, - Наливайченко

Через корумпованість української влади США скорочують фінансову допомогу Україні. Про це йдеться в заяві лідера руху "Справедливість" Валентина Наливайченка після зустрічей в американському Конгресі, яку оприлюднено на його каналі в Youtube.

"США скорочують фінансову допомогу Україні через корумпованість української влади. Таку невтішну новину дізнався сьогодні на зустрічах в американському Конгресі. Двопартійна підтримка і від республіканців, і від демократів втрачається. Допомога США на оборону України скорочується на 30 відсотків", - зазначив політик.

Наливайченко, який прибув у США для зустрічей із перехідною адміністрацією обраного президента Дональда Трампа, наголосив, що конгресмени і сенатори вимагають і від президента, і від прем'єра переслідувати тих, хто розкрадає бюджет і в такий спосіб шкодить національній безпеці України.

Однак, за словами політика, "рівень і обсяги допомоги можуть бути збережені, якщо Україна приєднається до світової антикорупційної коаліції, буде розслідувати факти політичної корупції, офшорні скандали і покарає винних".

Нагадаємо, Наливайченко відвідує США як громадський і політичний діяч. Зустрічі та переговори триватимуть три дні.

Очікуються переговори з перехідною адміністрацією обраного президента США Дональда Трампа, консультації в Конгресі, Республіканській партії, зустрічі в Міжнародному республіканському інституті (IRI), Атлантичній Раді (Atlantic Council), з представниками американських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram