ГоловнаПолітика

НАЗК звинуватило Лещенка в ухилянні від ознайомлення з адмінпротоколом

Депутат ніяк не може прибути до агентства. 

НАЗК звинуватило Лещенка в ухилянні від ознайомлення з адмінпротоколом
Сергей Лещенко
Фото: oboz.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що народний депутат Сергій Лещенко вчергове не з'явився для ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення.

"Протягом тижня, починаючи з 30 листопада 2016 року, Сергій Лещенко ухиляється від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення. 1 грудня 2016 року на офіційному веб-сайті Національного агентства було розміщено публічне запрошення пану Лещенку ознайомитися з протоколом про адміністративне правопорушення, однак народний депутат так і не прибув для ознайомлення з результатами перевірки", - сказано в повідомленні на сайті агентства.  

У понеділок, 5 грудня, Лещенко мав прибути до НАЗК. Однак його адвокат повідомив, що він не зможе з'явитися через участь у судовому засіданні в Подільському суді і допит у Генпрокуратурі. На допит у Генпрокуратуру депутат не прибув, зазначає НАЗК з посиланням на захисника Лещенка.

У вівторок, 6 грудня, адвокат повідомив, що нардеп також не зможе ознайомитися з протоколом через перебування на допиті в Нацполіціі у справі про вбивство Павла Шеремета.

"У Національному агентстві з питань запобігання корупції вважають, що така поведінка народного депутата Сергія Лещенка свідчить про його небажання сприяти прозорому розгляду питання і затягування процесу ознайомлення з протоколом про адмінправопорушення", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва Лещенко отримав знижку від забудовника. Цю знижку агентство розцінило як подарунок, який Лещенко як нардеп не мав права приймати. Загальна сума знижки становила 1,8 млн грн. Порушення, яке допустив Лещенко, карається штрафом із конфіскацією подарунка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram