ГоловнаПолітика

Посол України в ООН: Росії подобається роль "проти всіх"

"Мені це дуже нагадує 80-ті роки, кажуть, що в 70-х було ще гірше".

Посол України в ООН: Росії подобається роль "проти всіх"
Фото: ukraineun.org

Посол України в ООН Володимир Єльченко розповів, що Росія спеціально вибирає собі роль "проти всіх" під час обговоренні багатьох питань в Раді Безпеки.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Нещодавно у нас був такий "дружній обмін" з приводу ситуації в Сирії. Тому що я порівняв дії Росії в Алеппо, бомбардування, з тим, що Росія робила в Грозному в 1994-1995 роках, тобто, зруйнували місто під приводом боротьби з тероризмом. Те ж саме вони зараз говорять: "Ми відкриваємо коридор - і "терористи" повинні вийти з Алеппо, і тоді ми припинимо ці бомбардування". Є багато інших питань - це і африканські конфлікти, Близький Схід - майже всі, де позиція Росії така, що всі проти них. Тільки вони мають рацію і знають, що робити. Я просто навів приклади, щоб було зрозуміло, що далеко не тільки в українському питанні полягає вся суть цього конфлікту інтересів Росії з усім світом", - сказав посол.

"Мені це дуже нагадує 80-ті роки, кажуть, що в 70-х було ще гірше, коли була в розпалі Холодна війна. Але я краще пам'ятаю, коли була Росія і 5-10 країн, які її підтримували, і всі інші - проти. І, здається, Росії ця роль "проти всіх" дуже подобається. На жаль", - заявив Єльченко.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив про провал спроб створити однополярний світ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram