ГоловнаПолітика

З 2017 року керівників шкіл і вузів зобов'яжуть подавати е-декларації

Заповнювати декларації будуть чиновники сфери освіти, у яких є повноваження керувати трудовим колективом.

З 2017 року керівників шкіл і вузів зобов'яжуть подавати е-декларації
Фото: inforesist.org

З 1 січня 2017 року електронні декларації про доходи подаватимуть керівники управлінь освіти і навчальних закладів державної і комунальної форм власності.

Про це повідомили в Національному агентстві з запобігання корупції на запит osvita.ua.

За інформацією НАЗК, відповідно до закону "Про запобігання корупції", суб'єктами декларування є посадові особи юридичних осіб публічного права, які створюються розпорядчими актами президента, органу державної влади або органу місцевого самоврядування.

В агентстві пояснили, що під "посадовими особами юридичних осіб публічного права" слід розуміти працівників юридичних осіб публічного права, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі функції, зокрема, обов'язки із здійснення керівництва трудовим колективом і адміністративно-господарські функції - обов'язки з управління або розпорядження державним і комунальним майном.

Відзначається, що декларування стосується тих співробітників, які виконують ці обов'язки на постійній основі.

Нагадаємо, 30 жовтня в Україні завершилася подача чиновниками вищого рівня електронних декларацій.

Декларування показало, що люди, які перебувають при владі, володіють величезним статком. Зокрема, сума коштів, задекларованих народними депутатами, дорівнює 12,3 млрд грн. Це 31% державного бюджету Молдови на 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram