ГоловнаПолітика

НАЗК не знайшло конфлікту інтересів у міністра фінансів Данилюка

Міністр довів, що вийшов з керівництва компаній до призначення на посаду.

НАЗК не знайшло конфлікту інтересів у міністра фінансів Данилюка
Глава Министерства финансов Александр Данилюк
Фото: пресс-служба президента

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) прийшло до висновку, що наявність у міністра фінансів Олександра Данилюка корпоративних прав не порушує антикорупційне законодавство і не свідчить про конфлікт інтересів.

Про це повідомляють на сайті агентства.

Народний депутат Олег Ляшко просив НАЗК перевірити інформацію про дотримання Данилюком законодавства в частині передачі в управління іншій особі корпоративних прав у компаніях Rurik Real Estate Investment Limited і CEE Investments & Advisory LLP. Також Ляшка цікавила інформація про володіння Данилюком українськими компаніями ТОВ "Рюрик Інвестмент", ТОВ "Ксаверівка КВ", ТОВ "Укрторгсервіс", ТОВ "Євро-Луна-Парк" і ПП "ОМП".

Данилюк надав витяги з англійської реєстру, які доводять, що не був директором Real Estate Investment чи CEE Investments & Advisory на момент призначення на посаду міністра фінансів і після цього. В українському реєстрі також немає інформації, що Данилюк є засновником компаній, зазначених Ляшком.

"Тож у діях міністра фінансів України О. Данилюка Нацагентство не виявило порушень обмежень на сумісництво та суміщення з іншими видами діяльності, а також запобігання конфлікту інтересів у зв'язку з наявністю в особи підприємств або корпоративних прав", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, Данилюк перейшов на роботу міністром фінансів з посади заступника голови Адміністрації Президента, на яку був призначений у вересні 2015 року.

Володіє п'ятьма мовами, закінчив Київський інститут інвестиційного менеджменту, отримав ступінь МВА. Працював в українській інвестиційній компанії "ТЕКТ" і американській Western NIS Enterprise Fund. У 2002-2005 був консультантом міжнародної консалтингової компанії McKinsey & Company в Лондоні і Москві. А з 2006-го по 2010-й, як свідчить офіційна біографія, - гендиректором інвестфонду Rurik Real Estate Investment Limited у Лондоні. У 2010 році Олександр Данилюк очолив Координаційний центр з упровадження економічних реформ при адміністрації президента Януковича. З липня 2014-го став представником президента Петра Порошенка в Кабміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram