ГоловнаПолітика

НАБУ заявило, що Луценко не розібрався в суті скарги на Холодницького

Бюро не просило притягнути прокурора до відповідальності.

Національне антикорупційне бюро спростувало заяву генерального прокурора Юрія Луценка, який повідомив про отримання з Бюро листа з проханням притягнути до відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

"Національне антикорупційне бюро України не направляло генеральному прокуророві України лист із проханням притягнути до відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Радше за все, малася на увазі скарга, підготовлена детективами Бюро у відповідь на бездіяльність прокурора в розслідуванні так званої справи МАУ і відповідно до чинного процесуального законодавства Україна", - йдеться в повідомленні. У Бюро зазначають, що ще 10 листопада направили на затвердження в САП підозру президентові і головбух МАУ у справі про незаконне заволодіння коштами державного спецфонду (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу).

Але 24 листопада від Холодницького надійшла відмова. Детективи Бюро визнали рішення прокурора безпідставним, і наступного дня на адресу генерального прокурора була направлена скарга про бездіяльність Холодницького.

"Але замість того, щоб розібратися в суті скарги та вжити заходів, як того вимагає закон, генеральний прокурор зробив публічну заяву, що може зашкодити взаємодії між НАБУ і САП", - підкреслила прес-служба Бюро.

Нагадаємо, 1 грудня в ефірі "1+1" Луценко заявив, що отримав від НАБУ прохання покарати Холодницького, і сказав, що "тепер НАБУ заважає САП".

Нардеп від БПП Вадим Денисенко у фейсбуці написав, що конфлікт між директором НАБУ Артемом Ситником і Холодницьким пов'язаний зі справою Дмитра Фірташа. Про яку саме справу йдеться, він не уточнив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram