ГоловнаПолітика

Луценко: цього року прокуратура повернула державі 15,5 млрд грн

"Що це означає, наприклад, у Києві? Повернення 1,5 тис. га землі". 

Луценко: цього року прокуратура повернула державі 15,5 млрд грн

За участі прокурорів 2016 року ухвалено 70 тисяч рішень у судах. Це означає, що прокуратура відсудила на користь держави і громад 15,5 млрд грн, із яких майже 9 млрд уже виплачені. Такі дані навів генпрокурор Юрій Луценко у прямому ефірі телеканалу "1 + 1".

"Так, система прокуратури підлягає реформі, їй потрібно змінювати імідж старого пострадянського монстра, який був непідконтрольним громадськості. Я ще не звик до того, що до мене звертаються пан генпрокурор, але вже можу відповідати за дії цієї системи. Прокуратуру вдвічі скорочено, на 98 % завершено люстрацію. На сьогодні прокуратура веде процесуальне керівництво 1, 7 млн кримінальних проваджень", - наголосив він.

За словами Луценка, прокуратура зараз обходиться державі втричі менше, ніж щорічно повертає до держбюджету.

"Що це означає, наприклад, у Києві? Повернення 1,5 тис. га землі, вкрадених у страшні часи дерибану Черновецького, в Київській області - 15 тис. га лісових угідь. У місті Дніпро це означає 200 об'єктів комунальної власності, вкраденої за часів Партії Регіонів. У Червонограді Львівської області це означає повернуту гірничо-збагачувальну фабрику, навколо якої крутилася Королевська та її почет. Про що це свідчить? Прокуратура важко, але запрацювала, і я бачу рух цієї системи. Вона виконує свою суспільну задачу - захищати інтереси держави, захищати інтереси громадянина", - зазначив він.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram