ГоловнаПолітика

Обрання Трампа не означає втрату Україною Криму, - Клімкін

Голова МЗС має намір посилено займатися "кримським питанням", щоб повернути анексований Росією півострів Україні.

Обрання Трампа не означає втрату Україною Криму, - Клімкін
Фото: МИД Украины

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не поділяє думки про те, що з приходом Дональда Трампа на посаду президента США Крим, можливо, буде втрачено для України.

Про це він заявив в радіопрограмі World Update на "Бі-бі-сі".

"Крим належить Україні. Це не тільки політичне, але і ключове моральне питання. Минулого місяця ми представили в Генасамблеї ООН резолюцію про порушення прав людину в Криму. І впевнений, що жодна цивілізована людина не може визнати Крим. Ми користувалися підтримкою в ООН раніше - і, впевнений, так буде і далі", - заявив Клімкін.

Голова МЗС наголосив, що Україні потрібні цілеспрямовані переговори з Росією з приводу її окупації Криму і пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб повернути Крим назад.

Клімкін також прокоментував військові навчання, які Україна провела над акваторією Чорного моря, і протест Росії з цього приводу.

"Мова йде не про будь-які провокації, а про випробування, про наше суверенне право. Це не є загрозою кому б то не було", - заявив Клімкін.

Він запевнив, що Україна не збирається завдавати ударів по Росії.

"Мова йде про російські маніпуляції, про можливу провокацію з боку Росії і загрозу з боку Росії завдати у відповідь удар, що, своєю чергою є актом агресії", - заявив український міністр.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов назвав випробувальні пуски керованих ракет середньої дальності у Криму, які Україна провела в четвер, серйозним кроком до відновлення протиповітряного захисту країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram