ГоловнаПолітика

Порошенко видав указ про зміцнення національної єдності

Документ приурочено до річниці референдуму про незалежність.

Порошенко видав указ про зміцнення національної єдності
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко видав указ "Про пріоритетні заходи сприяння зміцненню національної єдності і консолідації українського суспільства, підтримки ініціатив громадськості в цій сфері".

Як повідомляє прес-служба президента, указ видано в день 25-ї річниці референдуму про незалежність України. Це рамковий документ, який окреслює основні напрямки у відповідній сфері та визначає першочергові завдання центральним і місцевим органам виконавчої влади.

Згідно з документом, вжиття заходів для зміцнення національної єдності і консолідації українського суспільства має стати одним із пріоритетів діяльності державних і місцевих органів влади.

Уряду доручено розробити в тримісячний термін і затвердити комплексний план заходів для зміцнення національної єдності, консолідації українського суспільства і підтримки ініціатив громадськості в цій сфері. Відповідний урядовий документ повинен готуватися в тісній співпраці з громадськістю, в тому числі членами Ради з питань національної єдності при президенті.

Указ визначає для Кабміну низку завдань для забезпечення відновлення та розвитку миру у східних регіонах, розвитку цивільної освіти.

Обладміністраціям доручено у двомісячний термін після затвердження Кабінетом Міністрів комплексного плану заходів зміцнення національної єдності забезпечити реалізацію відповідних регіональних планів заходів. Місцеві органи влади також повинні сприяти реалізації всеукраїнських і регіональних громадських ініціатив, спрямованих на зміцнення національної єдності, утвердження патріотизму, відновлення і збереження національної пам'яті, розвиток національної свідомості, популяризацію духовно-культурної спадщини українського народу, міжрегіональне співробітництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram