ГоловнаПолітика

Україна піднялася на 15-те місце в Індексі мілітаризації

Росія займає займає п'яте місце.

Україна піднялася на 15-те місце в Індексі мілітаризації
Фото: Скриншот видео

Україна перемістилася з 23-го на 15-те місце в Глобальному індексі мілітаризації, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на документ, оприлюднений Міжнародним центром конверсії в Бонні у четвер.

"Унаслідок анексії Криму Росією і тривалого конфлікту у Східній Україні ситуація з безпекою в Європі змінилася", - наголошено у звіті Центру. Через це спостерігається інтенсивна мілітаризація, особливо у Східній Європі. Згідно з даними німецьких дослідників, цього року Україна піднялася в Глобальному індексі мілітаризації на 15-те місце (з 23-го торік). Росія займає займає п'яте місце. У першій десятці рейтингу - ще чотири європейські країни (Азербайджан, Вірменія, Греція і Кіпр). Німеччина перебуває на сотому місці зі 152 країн.

Найбільш мілітаризованою країною світу залишається Ізраїль. Це пояснюється також високою часткою військовослужбовців у населенні цієї країни. Найбільше у світі витрачають на військові потреби США. При цьому Сполучені Штати перебувають у рейтингу лише на 31-му місці. Причиною цього є те, що порівняно з ВВП і кількістю населення військові витрати США не є найбільшими у світі.

Нагадаємо, до початку російської агресії військовий бюджет України становив у середньому трохи більше за 1% внутрішнього валового продукту. В останні роки Україна витрачає на оборону 5% ВВП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram