ГоловнаПолітика

Міноборони купило свої ж списані парашути за 12 млн гривень

За даними слідства, державі було завдано збитків у розмірі 11,59 млн гривень.

Міноборони купило свої ж списані парашути за 12 млн гривень
Фото: 1news.info

Міністерство оборони закупило парашутні системи, які відомство купило за 11,59 млн грн у вересні 2015 року і які були незаконно списані з військових частин.

Про це пише видання "Наші гроші" з посиланням на постанову Святошинського райсуду Києва.

Слідство встановило, що службові особи Міноборони підробили документи про непридатність до подальшого використання парашутних систем ПСУ-36 серії 2, які пізніше вивели з обліку військових частин. Це було здійснено у змові з керівником ТОВ "Укравпостач".

Усе було оформлено так, ніби "Укравпостач" купив 35 парашутів у фіктивних підприємств "Майстер Трейд" і "Тревел Компані Плюс". Після цього "Укравпостач" продав їх Міноборони.

Кримінальне провадження було порушено 22 липня 2015 року за ознаками ухилення від сплати податків у значних розмірах. За даними слідства, державі було завдано збитків на 11,59 млн гривень.

Видання нагадує, що в травні столична ДФС повідомила, що Міноборони закупило на 11,59 млн гривень парашутних систем, які в Україні не виготовляються і не ввозилися легально.

У вересні 2015 року тендер Міноборони на постачання парашутних систем виграли ТОВ "Укравпостач" (10,04 млн грн) і ТОВ "Укравіатехфонд" (1,55 млн грн)

"Укравіатехфонд" у лютому 2015 року заснував Олександр Хорохордін із Шостки Сумської області.

Фірмою "Укравпостач" у 2015 році володів киянин Вадим Ніколаєв, який балотувався в Київраду за списком партії "Рух за реформи" Сергія Думчева. Тепер керівником і засновником компанії значиться Євген Хмара.

"Укравпостач" уже фігурує в одному кримінальному провадженні з приводу закупівель для військової частини. У цьому провадженні також йдеться про придбання старих товарів під виглядом нових і переказ грошей фірмам з ознаками фіктивності, зареєстрованих на тимчасово окупованій території Донецької області.

Фірму "Тревел Компані Плюс" в лютому 2015 року заснували дві компанії: ТОВ "Роялті Бізнес Груп", засновниками якого на той момент були Ольга Ващак зі Стаханова і Богдан Захлюпаний із Запоріжжя, а також ТОВ "Інвест Про", засновником якого був Ігор Оверко, обраний восени 2015-го депутатом Ірпінської міськради від партії «Нові обличчя» Володимира Карплюка (мер Ірпеня).

З травня цього року засновником і директором "Тревел Компані Плюс" значиться Сергій Комаров.

З квітня цього року засновником і директором київського ТОВ "Майстер Трейд" є Микола Рубаняк з Верховини Івано-Франківської області.

Нагадаємо, в Одесі представників військового концерну впіймали на вимаганні $900 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram