ГоловнаПолітика

У Подільському районі Києва запускається пілотний проект із розвитку медицини

У Подільському районі Києва запускається пілотний проект із розвитку медицини
Фото: kievcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко ознайомився з пілотним проектом розвитку столичної медицини, який у січні стартує на прикладі Подільського району столиці.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

"Коли ми звертаємося до лікаря, ми розраховуємо отримати якісну медичну допомогу. Щойно ми побачили, які нові проекти із застосуванням новітніх технологій втілюватимуться у медичній галузі столиці. Протестували, як працює електронна черга і сервіс із вибору лікаря. Наше завдання – щоби ці проекти якомога швидше почали реалізовуватися і працювати в усіх медзакладах столиці. Щоби кожен киянин пересвідчився, що зміни у медичній сфері відбуваються", - сказав Кличко.

Мер також відзначив переваги нової електронної медичної системи, яка вже в січні стартує в пілотному режимі в Подільському районі Києва. У результаті пацієнт отримає швидкий пошук і вибір лікаря, онлайн-запис на прийом, відсутність черг, доступ до призначень лікаря і миттєві результати аналізів.

"Сучасні технології дають додаткові можливості. Це, зокрема, можливість без черг записатися онлайн до лікаря чи отримати консультацію. Ми беремо найкращі приклади, які працюють у всьому світі, і втілюємо їх у Києві, щоби вони ефективно працювали в нашому місті. І нам допомагають міжнародні організації, фахівці та інвестори", - підкреслив Кличко.

За його словами, якщо проект ефективно себе зарекомендує, то згодом його поширять на всі райони міста.

"Наше завдання – щоби у Києві надавали якісну і сучасну меддопомогу. Вже є лікарні, де пацієнти не сидять годинами в коридорах, де діє електронна черга. Треба навчити людей користуватися цим сервісом. Це зручно, це економія часу, – зазначив Віталій Кличко. – Ми сьогодні робимо все, щоби сфера медобслуговування в столиці змінювалася.  Ми передали 100 нових автомобілів Ford Fiesta медичним установам столиці. Ми знайшли кошти в бюджеті, щоби додатково доплачувати надбавки до зарплати кожному працівнику медичної сфери. І наша позиція – медичні послуги повинні бути доступні для кожного киянина, незалежно від фінансового стану чи статусу", - сказав Кличко.

Нагадаємо, в серпні в Консультативній поліклініці Київської обласної клінічної лікарні № 1 та Київському міському дитячому діагностичному центрі стартував пілотний проект "Поліклініка без черг". Цей проект став одним з переможців конкурсу Kyiv Smart City, який покликаний полегшити життя городян. У МОЗ планують поширити його у всіх регіонах України.

У жовтні влада Києва заявила про намір запровадити систему онлайн-запису до лікарів у всіх поліклініках столиці до 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram