ГоловнаПолітика

Колишнього повпреда Путіна у Криму можуть засудити до довічного ув'язнення

Слідчі ГПУ зібрали достатньо доказів.

Колишнього повпреда Путіна у Криму можуть засудити до довічного ув'язнення
Олег Белавенцев
Фото: ntv.ru

Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування проти колишнього повноважного представника президента РФ Володимира Путіна у Кримському федеральному окрузі Олега Белавенцева.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Белавенцеву інкримінують вчинення злочинів за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

За ці злочини Белавенцеву загрожує довічне ув'язнення.

"Слідчі зібрали достатньо доказів того, що в лютому-березні 2014 року Белавенцев, перебуваючи на території Криму, діючи за попередньою змовою з групою осіб та іншими представниками влади і посадовими особами Збройних Сил РФ, схиляв військовослужбовців Збройних Сил України до держзради. Також, він своїми умисними діями сприяв іншим співучасникам у веденні агресивної війни проти України з метою зміни меж території та державного кордону, що згодом призвело до тимчасової окупації півострова", - йдеться в повідомленні.

Белавенцев був оголошений в розшук. Слідчі-судді дали дозвіл на його затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу.

20 листопада обвинувальний акт був переданий до суду для подальшого (заочного) засудження.

Нагадаємо, в серпні Генпрокуратура України розіслала повідомлення про підозру 20 високопоставленим російським чиновникам. Серед них був - глава Міноборони РФ Сергій Шойгу і Белавенцев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram