ГоловнаПолітика

Яценюк після зустрічі з Шульцем: в Європарламенті є повна підтримка "безвізу" для України

Залишилося узгодити юридичні тонкощі між Європейським парламентом і Радою ЄС.

Яценюк після зустрічі з Шульцем: в Європарламенті є повна підтримка "безвізу" для України
Фото: nfront.com.ua

"Для надання безвізу є політична воля і більшість в Європейському парламенті. Необхідно, щоб Європарламент і європейські уряди поставили крапку в цьому питанні", - зазначив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналістам після завершення зустрічі з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем у Брюсселі 30 листопада.

Він нагадав, що впродовж триденного візиту в Брюссель провів зустріч із президентом Європейської ради Дональдом Туском, з віце-президентами Європейської комісії Марошем Шефчовичем, Валдісом Домбровскісом, керівниками найбільших чотирьох груп Європейського парламенту.

Яценюк повідомив, що під час зустрічі президент Європейського парламенту заявив, що "в парламенті є повна політична підтримка й основне - більшість для прийняття остаточного рішення щодо введення безвізового режиму для України.

Він нагадав, що зараз Європейський парламент пропонує один механізм припинення безвізового режиму, а окремі члени Ради ЄС - дещо інший: "Їм зараз треба негайно дійти згоди".

Позиція Європейського парламенту полягає ось у чому: в тому випадку, якщо буде виявлено певні порушення при використанні безвізового режиму, "такий безвізовий режим повинен зупинятися не щодо всієї країни, а суто щодо певних категорій громадян, які порушили правила безвізового режиму". "Позиція Ради ЄС - інша", - пояснив він.

"Є політична воля, є більшість в Європейському парламенті. Тепер тільки залишилося узгодити юридичні тонкощі між Європейським парламентом і Радою ЄС. Україна чекає, коли ці тонкощі нарешті буде вирішено", - зауважив Яценюк.

"Ми як український народ свою частину роботи зробили, як і уряд, Президент і парламент. Зараз треба, щоб Європейський парламент і європейські уряди поставили крапку в цьому питанні", - наголосив лідер "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram