ГоловнаПолітика

Лисенко: погрози Росії не завадять провести ракетні стрільби

На запитання про дії України, якщо Росія дійсно почне збивати ракети, спікер Міноборони не зміг відповісти.

Лисенко: погрози Росії не завадять провести ракетні стрільби
Фото: uacrisis.org

Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що погрози Росії не завадять Україні провести ракетні стрільби.

Про це він сказав під час свого щоденного брифінгу.

"Усі бойові навчання та випробування відбуваються строго в плановому порядку. Усе, що стосується міжнародних договорів і попереджень, України виконує. Усе, що заплановано, буде обов'язково проведено. Щодо погроз і всього такого, це не може перешкодити планам, які Збройні Сили і конструктори зброї реалізовуватимуть на суверенній території України", - сказав він.

На питання, що Україна робитиме, якщо Росія дійсно почне збивати ракети, Лисенко відповісти не зміг.

Заступник міністра оборони Олександр Дублян під час спілкування з журналістами не виключив, що Росія може виконати свою погрозу. "Виходячи з їхніх дій за ці роки, від них можна очікувати багато чого поганого і негативного", - цитує військового агентство "Українські новини".

Нагадаємо, що 24 листопада Україна оголосила НОТАМ (авіаційне повідомлення) про активацію небезпечних зон 1-2 грудня 2016 року в повітряному просторі Криму у зв'язку з планованими стрільбами. Міноборони Росії висловило протест.

У середу, 30 листопада, стало відомо про те, що Росія перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500". Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram