ГоловнаПолітика

У колишнього першого заступника міністра інфраструктури провели обшук

Володимир Шульмейстер стверджує, що наказ про відрахування для ТІС законний.

У колишнього першого заступника міністра інфраструктури провели обшук

Перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер повідомив, що минулого тижня СБУ провела обшук у нього вдома.

"До мене в будинок прийшли п'ятеро осіб СБУ (економічний відділ) з обшуком - з приводу кримінального провадження, пов'язаного з наказом 316 МІУ, виданим у 2015-му. Наказ стосується компенсації (безпроцентної і розтягнутої в часі) приватним операторам портів, у першу чергу "Нібулон", ТІС і "Ніка-Тера", які інвестували (замість АМПУ) свої гроші в поглиблення державної акваторії. Наприклад, ТІС за свої кошти викопав акваторію "Южного", а держава половину від витраченого ним упродовж тривалого часу віддає з частини портових зборів (тільки від тих суден, які йдуть до них) для того, щоб вони могли поглиблювати", - написав Шульмейстер у фейсбуці.

Він стверджує, що наказ було видано "суворо відповідно до букви закону про порти і узгоджено з 5-6 міністерствами, Мін'юстом і Кабміном".

"Але! Контроль над підприємствами морської галузі встановила партія, чий представник вийшов з міністерського крісла 2 грудня 2014 року. НФ. А саме - громадянин Фаєрмарк. Можна припустити, що без його небезоплатного благословення не вирішуються ніякі питання, пов'язані з діяльністю АМПУ і всього морського. Чому це досі відбувається, та ще й з новою силою? Напевно, тому що нещасне МІУ потрапило в той самий партійний список. НФ продовжує рулити", -зазначив Шульмейстер.

Нагадаємо, 24 листопада Служба безпеки України провела обшуки в офісах стивідорної компанії ТІС і в її менеджменту.

24 липня 2015 року Міністерство інфраструктури України внесло зміни до наказу "Про портові збори", яким встановило коефіцієнти при справлянні корабельного збору з суден, які входять в акваторію морського порту "Южний" для виконання вантажних операцій в акваторіях, прилеглих до причалів компанії "ТІС - контейнерний термінал" і "ТІС - Руда". У результаті змін частина корабельного збору, яка раніше надходила на рахунки АМПУ, стала потрапляти на рахунки цих компаній. СБУ вважає, що це зроблено неправомірно.

Володимир Шульмейстер був першим заступником міністра інфраструктури з грудня 2014-го по грудень 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram