ГоловнаПолітика

Санкції проти РФ будуть продовжені ще на півроку, - Яценюк

Під час зустрічі з Дональдом Туском обговорювалося питання надання Україні 600 млн євро фінансової допомоги.

Санкції проти РФ будуть продовжені ще на півроку, - Яценюк
Фото: EPA/UPG

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк після зустрічі з головою Європейської Ради Дональдом Туском заявив, що санкції проти Росії будуть продовжені ще на півроку.

«Санкції проти Росії будуть продовжені ще на півроку. І на наше переконання, санкції повинні бути продовжені до того часу, поки Росія не виконає ключове зобов'язання - забратися з української території. Йдеться про Донецьк, Луганськ та Крим», - заявив Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналістам після завершення зустрічі з Дональдом Туском у Брюсселі 29 листопада.

Арсеній Яценюк у черговий раз наголосив, що будь-які спроби забути Крим "неприпустимі".

"Ми очікуємо, що санкції будуть продовжені на шість місяців, і принаймні це ще один серйозний крок для того, щоб стримати російську агресію і зобов'язати Росію виконувати Мінські угоди», - сказав він.

Лідер «Народного фронту» також повідомив, що під час зустрічі з Дональдом Туском обговорювалося питання завершення процедур ратифікації Угоди про асоціацію та ЗВТ між Україною та ЄС.

«Ми очікуємо, що рішення, яке вже зараз перебуває на столі у наших європейських партнерів, буде прийнято, і процедура ратифікації, яка була зупинена в результаті нідерландського референдуму, буде завершена в найкоротші терміни», - сказав політик.

Крім того, зазначив Арсеній Яценюк, обговорювалося питання надання Україні пакету фінансової допомоги в розмірі 600 млн євро, а також завершення процедури отримання фінансової допомоги для реформи державного сектора - для реалізації нового закону України про державну службу, підвищення заробітних плат для державних службовців та підвищення ефективності сфери публічного адміністрування.

Як повідомлялося 24 листопада, голова Європейської ради Дональд Туск "більш ніж впевнений", що рішення про продовження санкцій проти Росії буде прийнято в Брюсселі до середини грудня, коли відбудеться саміт Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram