ГоловнаПолітика

Геращенко: зустріч у Мінську повинна допомогти у звільненні полонених

Павло Клімкін сподівається, що заручники повернуться додому до Різдва.

Геращенко: зустріч у Мінську повинна допомогти у звільненні полонених
Фото: Макс Левин

Зустріч голів МЗС країн "нормандської четвірки" повинна допомогти у звільненні українців з полону "ДНР" та "ЛНР", заявила учасник української делегації Ірина Геращенко.

"Ми вважаємо, що на наступному тижні, коли зберуться мінські групи, має бути досягнуто рішення про розблокування цього процесу. Ми наполягаємо на тому, що звільнення має відбутися до новорічних свят цього року. Якщо ОРДО і ОРЛО підтвердило утримання у себе 57 заручників, а це і цивільні, і військові, і жінки, чоловіки, то ми повинні їх звільнити", - сказала Геращенко на брифінгу після переговорів.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив сподівання, що перші домовленості щодо звільнення заручників будуть досягнуті на наступному тижні в рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську.

"Негайне, на чому ми наполягали, і Франк-Вальтер Штайнмаєр нас в цьому підтримував, звільнення заручників. Щоб ми досягли хоч перших домовленостей наступного тижня в Мінську. І щоб хоча б до Різдва у нас в цьому був якийсь реальний прогрес", - сказав він.

Нагадаємо, за даними української сторони, бойовики утримують в полоні близько 110 українців. Переговори щодо їхнього звільнення зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram