ГоловнаПолітика

НАБУ і ГПУ провели обшуки у справі Майдану

Вилучено зброю і документи.

НАБУ і ГПУ провели обшуки у справі Майдану
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Генеральна прокуратура провели низку обшуків у рамках розслідування злочинів проти учасників Революції гідності. Вилучено вогнепальну зброю, велику кількість набоїв до неї, комп'ютерну техніку та документи, повідомляється на сайті НАБУ.

"Понад десяток обшуків у регіонах країни проводилося в рамках розслідування кримінального провадження за фактами ймовірного незаконного перешкоджання вищими посадовими особами держави та правоохоронними органами проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади і службових повноважень ...а також за фактами достовірного незаконного додаткового матеріального стимулювання керівництвом МВС України реалізації злочинних намірів співробітників правоохоронних органів, задіяних в охороні громадського порядку під час акцій протесту в період з грудня 2013 року по лютий 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним у справі є екс-заступник начальника департаменту громадської безпеки - начальник управління Міністерства внутрішніх справ України, при цьому в НАБУ не називають його ім'я. Слідчі дії здійснювалися за місцем його роботи та проживання, а також інших осіб, які можуть бути причетні до скоєння вищевказаних правопорушень. Досудове розслідування здійснює департамент спецрозслідування Генпрокуратури.

Нагадаємо, у вівторок стало відомо, що Генпрокуратура оголосила про підозру екс-заступнику начальника департаменту громадської безпеки - начальнику управління МВС України, який підозрюється в роздачі хабарів правоохоронцям за протидію акціям протесту громадян із застосуванням надмірної сили і спеціальних засобів у період з грудня 2013 року по лютий 2014 року. Зокрема, він надавав керівникам спецпідрозділів охорони громадського порядку МВС України в цей період неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у розмірі понад 30 млн грн. Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram