ГоловнаПолітика

У Мінську розпочалася зустріч голів МЗС країн "нормандської четвірки"

Міністри повинні узгодити "дорожню карту" виконання Мінських угод.

У Мінську розпочалася зустріч голів МЗС країн "нормандської четвірки"
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

У Мінську почалася зустріч міністрів закордонних справ країн-учасниць "нормандського формату" переговорів з питань Донбасу (Україна, Росія, Німеччина, Франція).

Про це написала в фейсбуці перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ірина Геращенко, яка перебуває в Мінську.

За її словами, українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним ставитиме як першочергові гуманітарні питання і питання безпеки. Зокрема, Клімкін має намір запросити сьогодні на відкриття КПВВ "Золоте" голів МЗС Німеччини та Франції Франка-Вальтера Штайнмаєра і Жана-Марка Еро.

"Можливо, хоч так росіяни дадуть відмашку ОРДЛО не знущатися з цивільного населення і відкрити нарешті цей пункт", - написала Геращенко.

Крім того, Україна наполягатиме на якнайшвидшому звільненні заручників на Донбасі і в Росії та вирішенні проблем з водопостачанням, зокрема міста Торецьк.

Нагадаємо, на зустрічі голови МЗС країн "нормандської четвірки" повинні узгодити "дорожню карту" виконання Мінських домовленостей. Про це голови держав країн "нормандської четвірки" домовилися на зустрічі в Берліні 20 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram