ГоловнаПолітика

Порошенко: аварія на ЧАЕС була не таким страшним випробуванням для України, як російська агресія

"Ніхто і уявити собі не міг, що чорнобильське випробування буде не найгіршим і не найстрашнішим, що доведеться пережити Україні".

Президент Петро Порошенко подякував міжнародній спільноті за допомогу в будівництві нової захисної арки над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Під час промови на урочистій церемонії, присвяченій завершенню її насування на енергоблок, Порошенко сказав, що міжнародна солідарність дозволяє впоратися з будь-якими випробуваннями і висловив надію, що світ ще раз продемонструє свою підтримку Україні для припинення російської агресії.

"Усі знають, як складно зараз Україні. Ніхто і уявити собі не міг, що чорнобильське випробування буде не найгіршим і не найстрашнішим, що доведеться пережити Україні. І що Україна будуватиме арку і безпечний конфайнмент в умовах війни, коли вона захищається від російської агресії", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 29 листопада 2016 року четвертий енергоблок ЧАЕС закрили новим саркофагом, який через рік планують перетворити на екологічно безпечний об'єкт.

Кошти на будівництво нового конфайнмента, який обійшовся в 1,5 млрд євро, зібрали країни-донори Чорнобильського фонду "Укриття", розпорядником коштів є ЄБРР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram