ГоловнаПолітика

Суд спростував слова прокурора Горбатюка про зволікання зі справами Майдану

Зазначають, зокрема, що проти колишнього голови КМДА Попова проведено 42 засідання і допитано 34 потерпілих.

Суд спростував слова прокурора Горбатюка про зволікання зі справами Майдану
Фото: Макс Требухов

Шевченківський районний суд Києва звинувачує начальника департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка у спробах дискредитувати суд.

Про це йдеться в заяві на сайті суду.

"За словами Горбатюка, суди саботують розгляд справ, у тому числі за фактом злочинів проти активістів Євромайдану. За його словами, кримінальну справу проти колишнього керівника Київської держадміністрації Олександра Попова відправлено до суду в лютому 2015 року, проте протягом року і дев'яти місяців ніхто не поспішає призначати засідання і розглянути справу. Однак наведені дані є неправдивими і відверто не відповідають дійсності", - йдеться в заяві суду.

Зазначають також, що у справі проти колишнього голови КМДА Попова проведено 42 судові засідання і допитано 34 потерпілих.

"Крім того, велика кількість постраждалих через незадовільний майновий стан не має можливості з'явитися на судові засідання, тому суд здійснює їхній допит у режимі відеоконференцзв'язку", - наголошено в заяві.

Також у справі про обвинувачення чотирьох екс-"беркутівців" у розгоні активістів 30 листопада 2013 року суд провів 31 засідання і допитав значну частину потерпілих.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко вважає, що Горбатюк хоче розслідувати справи Майдану ще два-три роки.

24 жовтня Департамент спецрозслідувань ГПУ, очолюваний Горбатюком, реорганізували. З нього виокремили Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. Генпрокурор забрав у Горбатюка всі економічні справи проти Януковича і його оточення, але залишив кримінальні провадження за злочини проти Майдану. Як пояснив Луценко, таке рішення ухвалили, щоб не допустити зняття санкцій, які накладені на цих людей на Заході.

У серпні Генпрокуратура передала в суди 136 звинувачувальних актів проти 190 осіб у справі про розгін Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram