ГоловнаПолітика

Transparency закликала НАЗК і Мін'юст прискорити перевірку е-декларацій

Організація рекомендує розробити і прийняти документи, необхідні для старту перевірки.

Transparency закликала НАЗК і Мін'юст прискорити перевірку е-декларацій
Фото: inforesist.org

Організація Transparency International Україна закликає Міністерство юстиції та Національне агентство з питань запобігання корупції прискорити процес перевірки е-декларацій.

Про це повідомляється на сайті організації.

"ТІ Україна закликає НАЗК і Мін'юст якнайшвидше розробити і прийняти документи, необхідні для старту перевірки декларацій чиновників та моніторингу їхнього стилю життя", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що Мін'юст відмовив НАЗК в державній реєстрації документів, які покликані регулювати перевірку декларацій і стилю життя е-декларантів. Мін'юст визнав подані документи неякісними.

"Після повторного обговорення з представниками Міністерства юстиції, громадських об'єднань, експертних та наукових установ, погодження з іншими зацікавленими державними органами, повернуті до НАЗК порядки мають бути повторно подані з необхідними додатками на державну реєстрацію з опрацюванням зауважень, висловлених Мін'юстом", - йдеться в повідомленні.

Transparency підкреслює, що затверджені НАЗК порядки повинні відповідати чинному законодавству та узгоджуватися з раніше прийнятими актами НАЗК та засадами його функціонування.

"ТІ Україна закликає всі зацікавлені сторони якнайпотужніше докластися до того, щоб нові порядки встановлювали чітке регулювання механізмів контролю та повної перевірки декларацій і моніторингу стилю життя, а порушники не змогли уникнути притягнення до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за підсумками перевірки е-декларацій ГПУ виявила 7 депутатів-сумісників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram