ГоловнаПолітика

Голова МЗС Швеції підтримала продовження антиросійських санкцій

Порошенко провів зустріч із міністром закордонних справ Швеції напередодні засідання Європейської Ради.

Голова МЗС Швеції підтримала продовження антиросійських санкцій
Фото: president.gov.ua

Швеція підтримує продовження санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомила міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем під час зустрічі з президентом Петром Порошенком, повідомляють на сайті голови держави.

Сторони скоординували позиції напередодні засідання Європейської Ради, яке відбудеться 15-16 грудня, зокрема щодо впровадження безвізового режиму для українців, ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також продовження санкцій проти РФ.

"Міністр закордонних справ Швеції зазначила, що санкції повинні бути продовжені", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники обговорили кроки для прискорення реалізації домовленостей за результатами візиту Порошенка в Швецію 14 листопада. Також Порошенко розповів про загострення ситуації на Донбасі та грубе порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму.

"Петро Порошенко вкотре подякував шведському уряду за незмінну позицію щодо необхідності збереження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не бачить аргументів на користь негайного скасування санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram